Taliz

TALIZ staat voor traject anders leren in de zorg. Het is een opleiding verpleegkunde in samenwerking met een regionaal zorgnetwerk. TALIZ staat garant voor een constante afwisseling tussen theorie en praktijk! Dit pedagogisch project focust op ervaringsleren vanuit het zorgnetwerk waar een zorgvrager mee in contact komt. Zowel de theoretische lessen als de praktijk vindt plaats in de regio van respectievelijk AZ West (Veurne)  en het KEI (Oostduinkerke) of AZ Zeno (Knokke).

TALIZ West
De lessen vinden vooral plaats in AZ West Veurne en het KEI Oostduinkerke. Les en stage worden constant afgewisseld. Zo wordt de theorie onmiddellijk gekoppeld en getoetst in de praktijk.

Dit traject is een samenwerking tussen revalidatieziekenhuis het KEI (Koningin Elisabeth Instituut), AZ West, WZC Dunecluze, WZC Sint-Bernardus, WZC Ten Anker, VDAB en ZoWe verpleegkunde.

TALIZ Oost
De theoretische lessen vinden plaats in het ziekenhuis AZ Zeno Knokke en de stages in de regio Oostkust, waardoor dit traject uitermate geschikt is voor studenten die in deze regio wonen.

Dit traject is een samenwerking tussen AZ Zeno, vzw Bejaardenzorg De Lindeboom, VDAB en ZoWe verpleegkunde.

Meer informatie: taliz@zowe.be.

ZoWe verpleegkunde: traject TALIZ

Taliz geeft me de kans dicht bij huis te studeren en tegelijkertijd het zorgnetwerk in mijn regio te leren kennen. Wat we leren in theorie passen we onmiddellijk toe in de praktijk.
Josephine, student